Duyurular
 REÇETELİ SATIŞ GÜNCELLEMESİ; Tarım Bakanlığınca 01.01.2009 tarihinden itibaren reçeteli satış sistemine girileceği duyurulmuştur. Bayilerimizin yeni sisteme uyumlu çalışabilmeleri için, WEBTARIM sisteminde reçeteli sisteme uyum güncellemeleri tamamlanmıştır. Önemle duyurulur.
  21.09.2018


 Bayi Girişi
 Kullanıcı Adı
 Parola
-

 Toptancı Girişi
 Kullanıcı Adı
 Parola
-

 İl Sorumlusu Girişi
 Kullanıcı Adı
 Parola
-
 

  Sıkça Sorulan Sorular
   
   1.Soru : WEBTARIM programını kullanmak için ne yapmalıyım?
   Cevap : Sitemizdeki "müracaat formu" linkini kullanarak müracaat edebilir veya müşteri hizmetleri bölümüne ait 0(326) 216 60 10 no lu telefonu arayarak müracaat yapabilirsiniz. Müşteri hizmetleriniz en kısa sürede siz yardımcı olacaktır.

   2.Soru : WEBTARIM programını kullanmak için bilgisayarımda kurulum işlemi gerekir mi?
   Cevap : Hayır, WEBTARIM programını kullanmaya başlamak için bilgisayarınızda hiçbir kurulum işlemi yapılmasına gerek yoktur. Müşteri hizmetlerinden alacağınız kullanıcı adı ve şifre programı anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

   3.Soru : WEBTARIM programını kullanmaya başlayınca ilk önce yapmam lazım?
   Cevap : Anasayfadaki bayi bilgilerini kontrol ederek, herhangi bir eksiklik veya hata varsa "Bilgilerimi Düzenle" komutu ile gerekli düzeltmeleri yapın ve şifrenizi değiştirin.

   4.Soru : İlaçları depoma nasıl alacağım?
   Cevap : Anasayfadaki "Alış işlemleri" komutunu kullanarak alışı yapılmak istenen ilacın barkodu okutulur ve sistemden ilgili bilgileri çağrılır. Alış faturasına ait bilgiler (firma, tarih, miktar) ile ilaca ait bilgiler (ilacın şarj nosu ve imal tarihi) girilerek "kaydet" komutu ile işlem onaylanır ve böylece alış işlemi tamamlanarak ilgili ilaç depoya alınmış olur.

   5.Soru : İlaçları depomdan nasıl çıkacağım?
   Cevap : Anasayfadaki "Satış işlemleri" komutunu kullanarak satışı yapılmak istenen ilacın barkodu okutulur (depodaki ilaçlarınız komutu ile barkod okutmadanda istenilen ilaç satılabilir) ve depo ve şarjlarına ait bilgileri çağrılır. İlgili şarj seçilerek son aşamaya gelinir. Satış faturasına ait bilgiler (çiftçi, tarih, miktar) ile kullanım amacına ait ait bilgiler (hedef ürün ve hedef etmen) girilerek "kaydet" komutu ile işlem onaylanır ve böylece satış işlemi tamamlanarak ilgili ilaç depodan çıkılmış olur.

   6.Soru : Alış yaptığım firmaları veya satış yaptığım çiftçileri nasıl tanımlayacağım?
   Cevap : Alış yaptığınız firmaları anasayfadaki "Kayıtlı Firmalarınız" komutunu kullanarak, satış yaptığınız çiftçileri anasayfadaki "Kayıtlı Çiftçileriniz" komutunu kullanarak ekleyebilir, düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

   7.Soru : Depo bilgilerimi nasıl görebilirim?
   Cevap : Depo bilgilerinizi anasayfadaki "Depodaki İlaçlarınız" komutunu kullanarak, kaç kalem ilaç olduğunu, depo miktarlarını öğrenebilirisiniz.

   8.Soru : Bir firmayla veya çiftçiyle ilgili tüm işlemlerimi görebilir miyim?
   Cevap : Evet, anasayfadaki "Sorgulamalar" komutunu kullanarak, her hangi bir firmayla veya çiftçiyle yaptığınız tüm alış-verişleri detaylarıyla birlikte görebilirsiniz. Ayrıca belirli bir tarih aralığındaki işlemleri veya tüm alış-satış işlemlerini veya belirli bir ilaçla ilgili tüm hareketleri aynı sayfadan sorgulayabilirsiniz.

   9.Soru : Alış işlemleri sırasında barkodunu okuttuğum ilaç için "sistem tarafından tanınmadı, tanıtmak istermisiniz" mesajı aldım, ne yapmam lazım?
   Cevap : Bu soruya evet cevabı verdikten sonra gelen forma elinizdeki ilacın ruhsat ve etiket bilgilerini dikkatli bir şekilde girip onayladığınız takdirde, bu ilaç sistemimiz tarafından tanınmış olacaktır. Bu durum daha çok piyasaya yeni çıkan ilaçlarda yaşanmakta olup, bir bayimizin tanıtma işlemini yapması halinde, diğer tüm bayiler için bu sorun çözülmüş olacaktır.

   10.Soru: Alışta veya satışta yanlış bir bilgi girersem ne yapmam lazım?
   Cevap : Bu durumda sorgulamalar komutunu kullanarak ilgili işlemi bulup silmeniz ve yeniden işlemi yapmanız gerekecektir.

   11.Soru: Satış işlemi sırasında hedef ürün veya hedef etmen boş gelirse ne yapmalıyım?
   Cevap : Bu durumu sitemizdeki "Yöneticiye Mesaj" kısmından veya webtarim@hotmail.com Messenger adresiyle veya Müşteri hizmetleri 0(326) 216 60 10 no lu telefonu ne bildirdiğinizde söz konusu eksiklik en kısa sürede tamamlanarak size bildirilecektir.

   12.Soru: Bakanlığa gitmesi gereken dönem raporunu nasıl alacağım?
   Cevap : Dönem raporunu anasayfada üst sağ kısımdaki "Bakanlık Raporu" komutunu tıklayın. İlgili formda başlangıç ve bitiş tarihlerini belirttikten sonra onaylayın, gelen "txt oluşturuldu" mesajını onaylayın. Yine çıkacak olan diyalog kutusunda önce "Kaydet" tuşuna basın, sonrada dosyanın kaydedileceği klasörü seçin. İlgili rapor kendi adınız ile belirlediğiniz klasöre kaydedilecektir. WEBTARIM programı bu raporu İl Müdürlüğü yetkililerine online alma imkanı verdiğinden, bu işlemi bayilerin yapmasına gerek yoktur.
 
 


 


Yeni Katılanlar
- SEDA OK
- Mehmet Ali KAYA
- Meral YILDIRIM
- nilay kendir
- Özlem GÜLER

İşlem Sıralaması
 1) ULA ZİRAAT ODASI        
 2) MUSTAFA MURAT CAN       
 3) İLHAN BODUR       
 4) RIZKULLAH GÜMÜŞ - CUMA OZANCLI       
 5) SÖKE TOPRAK TARIM       

Galeriden Seçmeler
40 KB

İstatistikler
 
  Bugün Açılan Sayfa: 19
 
  Toplam Açılan Sayfa: 20462
 
 
  Sayfa 0.158 saniye'de oluşturuldu